FIŠIJADA ’21
U središnjem gradskom parku u Orahovici 17.10.2021. godine održano je natjecanje u kuhanju fiš-paprikaša. Svim prijavljenim ekipama organizator je osigurao šarana, vino, stol i klupe, te ložišta i drva. Sudionike fišijade zabavljao je tamburaški sastav KAS iz Osijeka.
Kao i svake godine članovi Udruge paraplegičara i tetraplegičara odazvali su se pozivu na natjecanje. Glavni kuhar bio je aktivni član UPIT-a Marijo Tovernić, a svi su se potrudili da atmosfera bude vesela i ugodna i da doprinesu što boljoj kulinarskoj ponudi, od slanih do slatkih delicija.
Osim ribe koju nam je osigurao organizator u fiš-paprikaš glavni kuhar dodao je i još nekoliko vrsta donesene ribe. Fiš-paprikaš bio je „pre pre fin“, a ekipa kao i uvijek vesela. Osvojili smo visoko četvrto mjesto. Radujemo se pozivu i slijedeće godine i sigurni smo da ćemo se rado odazvati, jer članovi UPIT-a vole dobro društvo i dobru hranu.
Uz aktivne članove udruge bili su i njhovi korisnici asistenata s asistentima.
Prilog je objavljen u okviru provedbe projekta AssistentOS III. UP.02.2.2.14.0004 koji je u punom i iznosu financiran sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda.