POSJETA UDRUZI OSOBA S INVALIDITETOM SVETI BARTOLOMEJ U KNINU

POSJETA UDRUZI OSOBA S INVALIDITETOM SVETI BARTOLOMEJ U KNINU

U sklopu studijskog putovanja članovi projektnog tima UPiT2GO koji provodi Udruga paraplegičara i tetraplegičara OBŽ bili su u posjeti Udruzi Sveti Bartolomej u Kninu.

Srdačno su nas dočekali predsjednik i članovi Udruge osoba s invaliditetom Sveti Bartolomej u Kninu i detaljno nas upoznali sa svojim radom i aktivnostima. Ova humanitarno-socijalna Udruga osnovana je 1999 godine i od tad provodi niz projekata sufinanciranih iz EU fondova i projekata sufinanciranih sredstvima Ministarstva rada, mirovinskog sustava, mladih i socijalne politike RH.

Detaljno smo upoznati s radom poludnevnog boravka koji je namijenjen za boravak djece i mladih uzrasta od 2,5 do 21 godinu s područja grada Knina i okolice. Usluge boravka pruža stručni tim koji se sastoji od defektologa, logopeda, fizikalnih terapeuta, odgajatelja, socijalnog pedagoga i pomoćnog osoblja. Obišli smo kompletan objekt koji je dobro opremljen i vidi se da ljudi koji tamo rade ulažu velike napore da boravak djece i mladih učine što ugodnijim. Unutrašnjost objekta oličena je živim bojama i puna kreativnih radova koje izrađuju polaznici i zaposlenici. U tijeku je izrada bazena za kupanje i sportske aktivnosti polaznika, a oko zgrade ima puno cvijeća, voćki i malih poljoprivrednih parcela.

Također, bili smo u posjeti radionici eko voćnih proizvoda u sklopu projekta Razvoj društvenog poduzetništva gdje se proizvodi smokovnjak s bademima i orasima, kolač od lavande i džem od šljiva koji završavaju na tržištu.

Zahvaljujemo se ljubaznim domaćinima koji su nam s puno strpljenja pokazali čime se sve bave i pozvali smo ih da i oni nas posjete u Osijeku.