Konferencija EU i osobe s invaliditetom

Konferencija EU i osobe s invaliditetom

U srijedu 16.11.2011. u Hotelu Zoo održana je konferencija na temu osobe s invaliditetom i Europska Unija prilike i iskustva u organizaciji UPIT-a. Konferencija je održana pod pokroviteljstvom Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija te Osječko-baranjske županije.
Nakon uvodne riječi predsjednika UPIT-a gosp. Danijela Balažića okupljenima se obratio Osječko-baranjski župan gosp. Vladimir Šišljagić pozdravnim govorom okupljenima te poželio uspješan rad .
Nakon toga prezentaciju je održao gosp. Leko Sokolaj iz Hrvatskog saveza udruga invalida rada na temu : Osobe s invaliditetom u EU.
Zatim je gospođa Gordan Stojanović iz agencije za regionalni razvoj OB Županije , Osijek održala predavanje o tome kako funkcioniraju Europski fondovi IPA IV i kako im pristupiti .
Najviše interesa na svoje izlaganje izazvala je dipl. oec. Mirjana Sudar viši savjetnik za zapošljavanje OSI pri HZZ PU Osijek temom : zapošljavanje OSI u EU i komparacijom u članicama EU i Hrvatske koja i također trebala postati dio toga društva.
Predsjednica HUPT-a gđa. Manda Knežević govorila je također na temu : OSI u pretpristupnim fondovima .
Posebna gošća bila je gđa. Mirjana Anić iz udruge ”Zvono” Belišće koja je iznijela prezentaciju o njihovoj udruzi od osnivanja do ulaženja i povlačenja investicija u njihovu udrugu te planovima za budućnost .
Nakon svih izlaganja i prezentacija te rasprava održan je zajednički ručak svih sudionika koji su se još zadržali na neformalnom razgovoru i druženju.