DODJELA UGOVORA ZA PROJEKTE FINANCIRANE IZ PRORAČUNA GRADA OSIJEKA

DODJELA UGOVORA ZA PROJEKTE FINANCIRANE IZ PRORAČUNA GRADA OSIJEKA

Početkom veljače u osječkoj Galeriji Waldinger održana je dodjela ugovora za projekte organizacija civilnoga društva koji se u 2013. godini financiraju iz Proračuna Grada Osijeka. Svečanosti je nazočio Gradonačelnik Grada Osijeka g.Krešimir Bubalo koji je dobitnicima osobno uručio ugovore.

UPIT je na ovaj natječaj po prvi puta aplicirao dva projekta u kategoriji Socijalna skrb i zdravstvo te u kategoriji Gospodarstvo.

Projekt Fitness dvorana za osobe s invaliditetom se kontinuirano nastavlja već šestu godinu za redom. Ovaj projekt predstavlja izuzetnu suradnju između UPIT-a, ostalih udruga s područja grada Osijeka i građana koji nisu u nikakvoj vezi sa osobama s invaliditetom te kao takav pridonosi integraciji ove kategorije građana u društvo, uspostavi međusobne suradnje, povjerenja, tolerancije i prihvaćanja različitosti.

Zahvaljujući provedbi nekih ranijih projekata, članovi UPIT-a su se odvažili i upustili u planiranje i realizaciju jednog, po temi i ideji, potpuno novog projekta pod nazivom e-osijek. Ovaj projekt je zamišljen kroz pokretanje jednog internet-portala na kojem će biti evidentirana većina lokacija u gradu Osijeku koje su predmet interesa ljudi koji ga po prvi puta posjećuju ili ga nedovoljno poznaju. Kao kolateralna ponuda ovoga portala biti će obuhvaćeno označavanje svih lokacija koje su pristupačne za osobe s invaliditetom. Završna faza projekta će obuhvatiti postavljanje jednog e-kioska u centru grada na kojem će svakom potencijalnom korisniku biti javno dostupan portal e-osijek i svi njegovi sadržaji.