Tjedan osoba sa spinalnom ozljedom 2013.

Tjedan osoba sa spinalnom ozljedom 2013.

Udruga UPIT po osmi put za redo organizira seminar povodom Tjedna osoba sa spinalnom ozljedom . Kao i svake godine tako i ove izabere se tema koja bi mogla biti zanimljiva osobama sa spinalnom ozljedom. Tako da smo ovaj put izabrali temu o problemima probavnog trakta i metaboličkim oboljenjima.
Pozivu da nam održe predavanja na ovu temu su se odazvala dva liječnika specijalista iz KBC Osijek; Dinko Ladić dr.med. specijalist gastroenterolog, Doc. dr. sc. Ivana Prpić Križevac, dr. med. Specijalist endokrinolog i viša med.sestra Nevenka Kovačić.
Dr.Ladić će nam u svojem predavanju skrenuti pozornost na problem prekomjerne upotrebe laksativa, eventualne rizike koje oni nose, probleme opstipacija te moguće savjete vezane za ovu problematiku.
Doc.dr.Prpić će nam govoriti o problemu debljine kod osoba sa spinalnom ozljedom, sklonosti debljanju ove kategorije osoba s invaliditetom i kao rizičnoj skupini podložnoj obolijevanju od dijabetesa.
Viša med.sestra Kovačić će nam dati prijedloge o prilagođenoj prehrani u svrhu prevencije nastanka nekih bolesti uključujući i debljinu.

Seminar će se održati u Hotelu Osijek, subota 01.06.2013 u vremenu od 9:30 – 15 sati.

Na seminaru će svoje proizvode i usluge prezentirati i tvrtke Bauerfeind kao glavni sponzor te tvrtke Coloplast i Montavit .