Novi pojam za PRISTUPAČNOST!

Novi pojam za PRISTUPAČNOST!

UPIT već godinu dana od HAK-a i MUP-a pokušava ishodovati izmjenu Pravilnika o Auto-školalma u koji želimo da se ubaci članak da se, ukoliko u gradu ne postoji pristupačna auto škola za ljude koji se kreću uz pomoć invalidskih kolica, osobama s invaliditetom omogući da teorijski dio polaganja vozačkoga ispita za B kategoriju dobiju u nekom izdvojenom, a njima pristupačnom prostoru. Sve ovo smo započeli jer nam je plan bio aplicirati jedan projekt na neki od EU Fondova koji bi obuhvatio kupnju vozila za obuku i uređenje jedne učionice koja bi bila na dispoziciji svim auto-školama u gradu Osijeku i svim invalidima, bez obzira iz koje udruge dolazili.

Postoji neki neobjašnjivi otpor zbog kojega niti nakon godinu dana nismo uspjeli učiniti ništa unatoč posredovanju Zajednice Saveza organizacija invalida Hrvatske, Ureda Pravobraniteljice za OSI, HUPT-a, sastanaka sa predstavnicima MUP-a i HAK-a…

Unatoč svim Konvencijama, Deklaracijama, Strategijama donesenima na svim razinama – nitko nas ne sluša i ne tepe „za suhu šljivu“, kako bismo to mi u Slavoniji rekli.

I sada, kada su neki „od gore“ gotovo priznali da su krivi i posipali se pepelom i pristali na izmjenu Pravilnika, dolaze u Zagreb „naši“ predstavnici iz Saveza organizacija invalida Slavonije i Baranje i čudom se čude što mi iz UPIT-a lupetamo da u Osijeku ne postoji Auto-škola pristupačna za invalide?!

Eto… zahvaljujući dobroj brizi naše krovne organizacije SOI-OBŽ sve je vraćeno na početak. Što oni koji nas predstavljaju smatraju da je pristupačna auto-škola pogledajte na slikama!