Godišnja skupština za 2013.g.

Godišnja skupština za 2013.g.

IZVJEŠTAJ SA GODIŠNJE SKUPŠTINE UPiT-a, Osijek, 30.11.2013. godine u 11,00 sati

Skupština se održala u prostoru UPIT-a  u Osijeku, Vij. I. Meštrovića 26c, nazočno je bilo 14 punopravnih članova uz pratnju, a Skupštinu Udruge otvorio je i vodio Predsjednik Udruge Danijel Balažić.

Na dnevnom redu našle su se neke od slijedećih tema: otvaranje sjednice i usvajanje dnevnoga reda, utvrđivanje prisutnih na sjednici, iznošenje dosadašnjih rezultata i  aktivnosti, financijsko izvješće prethodnog razdoblja, planovi za buduće razdoblje, razrješenje dosadašnjeg Nadzornog odbora i izbor novoga, prihvaćanje Pravilnika o korištenju fitnes dvorane,… koji je jednoglasno usvojen.

SLIKE…

 

 

Neke od aktivnosti i inicijativa koje je UPiT uspješno implementirao u 2013, jesu:

– projekt „Osobni asistent“ koristi 10 članova Udruge. Pretpostavka je da će i u budućnosti taj projekt se nastaviti nesmetano odvijati.

– dobivena institucionalna potpora omogućava financiranje „hladnog pogona“ tj. omogućava zapošljavanje osobe za administrativne poslove i poslove izrade projekata.

– novost u funkcioniranju fitness dvorane je svakodnevan rad dvorane i zapošljavanje volontera na poslovima pomoći korisnicima fitness dvorane.

– e-Osijek je vodič koji posjetiteljima izvan Osijeka ukazuje na pristupačne prostore na području grada Osijeka. Pozivaju se svi članovi Udruge da svojim prijedlozima obogate virtualni vodič i omoguće lako pronalaženje destinacija za boravak i provod u Osijeku.

– održan Radni vikend u Zagrebu, na kojem je sudjelovalo i 4 člana iz UPIT-a. Pozivaju se svi članovi na sudjelovanje i edukaciju  koja se odvija na Radnim vikendima.

– Osječko-baranjska županija u 2013.godini financira projekt UPIT-a „Kako nas vidite?!“,  u kojem su učenici pozvani da likovnim rješenjem prikažu zajedničku aktivnost vršnjaka sa i bez invaliditeta.Svrha projekta je senzibiliziranje javnosti za osobe s invaliditetom i potrebu njihove uključenosti u realan život.

– u 2014. planira se osnivanje Zadruge kojom će se omogućiti poduzetništvo članova i ostvarenim financijskim sredstvima financiranje potreba korisnika

Na samoj Skupštini, dosadašnji je dosadašnji Nadzorni odbor raspušten (nakon usvajanja financijskog izvješća za 2013. godinu).

U novi Nadzorni odbor imenuju se :Suzana Čalošević (dr.med., specijalist fizijatar, KBC Osijek), Sonja Vuković (dipl.oec., udruga SLAP Osijek), Gordana Stojanović (prof. Regionalna Razvojna Agencija)te dva člana Udruge: Dobrila Maričić, Drago

Također, revidiran je i Pravilnik o korištenju Fitness dvorane, on definira da se dvoranom mogu koristiti: punopravni (članovi Udruge UPIT), pridruženi članovi ( pratnja osobe s invaliditetom), počasni članovi i podupirujući članovi (članovi drugih udruga s invaliditetom i osobe bez invaliditeta) .

Usvojilo se da članarina i za narednu godinu za punopravne članove bude u iznosu od 60 kn / godišnje.

Službeni dio skupa završen je u 14,00 sati, nakon čega je uslijedilo druženje uz zakusku i osvježenje.