WINGS FOR LIFE WORLD 2015

WINGS FOR LIFE WORLD 2015

WINGS FOR LIFE WORLD RUN PONOVNO U HRVATSKOJ I OSTATKU SVIJETA


Nakon što je u svibnju nekoliko desetaka tisuća trkača u istom trenutku na 35 različitih dijelova svijeta, a među njima u Hrvatska, ušlo u povijest i upisalo svoje ime na ljestvici prve utrke koja je ujedinila svijet na ovakav način, Wings for Life World Run ponovno se vraća u Hrvatsku i to 3. svibnja 2015. godine. Zadar će ponovno ugostiti ovaj globalni sportski spektakl i svoj jedinstveni Pozdrav suncu pretvoriti u startnu liniju ove jedinstvene utrke, čiji sudionici imaju isti veliki motivirajući cilj – ozljede leđne moždine učiniti izlječivima.

ZAGREB, 28. LISTOPADA – Na zagrebačkom Jarunu okupila imena hrvatskog sporta kako bi javnosti predstavili i najavili ponovni dolazak globalne utrke Wings for Life World Run u Zadar. Svoj dojam o utrci i razloge sudjelovanja podijelili su Lisa Stublić Nemec, najbolja hrvatska maratonka, Marijo Možnik, hrvatski gimnastičar, odnedavno vlasnik svjetske bronce, pobjednici prve Wings for Life World Run utrke u Zadru Kimberly Remine i Goran Murić te predsjednica Hrvatske udruge paraplegičara i tetraplegičara Manda Knežević i sportski direktor utrke Siniša Ergotić.

Utrka je po prvi put održana u svibnju ove godine, a oko 40 tisuća trkača u istom trenutku, neovisno o tome u kojem dijelu svijeta se nalazili, u kojoj vremenskoj zoni ili dijelu dana, startalo je s 35 startnih linija diljem svijeta. U sklopu utrke prikupljeno je tri milijuna eura, čija je sto postotna vrijednost uložena u neprofitnu zakladu Wings for Life, koja financira istraživanja leđne moždine. Istraživanja u koja je uložen novac prikupljen tijekom utrke, kao i informacije o tome čime se ta istraživanja bave nalaze se na stranici www.wingsforlife.com. U hrvatsku utrku prijavljeno je 2500 trkača, od kojih je nešto manje od dvije tisuće startalo u isto vrijeme s cijelim svijetom, pod okom milijuna ljudi koji su njihov svaki korak pratili uživo putem malih ekrana ili interneta. (VIŠE U PRILOGU)