Zajedničkim koracima do revolucije

Zajedničkim koracima do revolucije

Dragi naši partneri i prijatelji,


kao što već znate, utrka Wings for Life World Run prošle godine pokrenuta je diljem svijeta kako bi pomogla neprofitnoj zakladi Wings for Life i jednog dana milijunima ljudi omogućila da ponovno prohodaju. Utrka je od samog početka okupila entuzijaste koji su dragovoljno sudjelovali u nečemu što će jednog dana zasigurno promijeniti svijet.

Sto postotni iznos svih prihoda i startnina od utrke ulaže se izravno u zakladu, koja tako financira najmodernija istraživanja leđne moždine i ulaže napore u pronalazak lijeka za iste. Wings for Life World Run 2014. prikupila je 3,2 milijuna eura, koji su u punoj vrijednosti iznosa namijenjeni istraživanjima.

Značajni dio tog iznosa uložit će se u revolucionarni projekt dr. Susan Harkeme, koja je epiduralnom stimulacijom uspjela nemoguće pretvoriti u moguće i omogućila svom pacijentu da, unatoč paralizi od vrata na dolje i pesimističnim prognozama doktora, počne micati udovima.

U svijetu u kojem se ozljeda leđne moždine još smatra neizlječivom, stimulacija živaca koje se smatralo umrlima naziva se nikako drukčije već medicinskim čudom.

Danas su, u zajedničkom čvrstom uvjerenju u napredak istraživanja leđne moždine, zaklade Wings for Life i Christopher & Dana Reeve odlučili udružiti snage kako bi pomogli revolucionarnom radu dr. Harkeme. Ovo partnerstvo omogućit će istraživačima da nastave s ovom inovativnom kliničkom studijom, koja će vjerojatno započeti sredinom 2015. godine.


U prilogu pročitajte detaljno studiji poznatijoj pod nazivom Big Idea, a niže u linku pogledajte video:


Cijeli članak dostupan je ovdje!


Mi smo sigurni u jedno – naša misija postat će stvarnost i jednog dana zajedno ćemo promijeniti svijet.

Nadamo se da ste danas, ako ne prije, dobili uvid u to koliko ste važan dio jednog velikog pokreta za cijeli svijet. Bilo kroz sudjelovanje u utrci, promociju utrke ili kroz potporu u bilo kojem drugom obliku.

Hvala vam za SVE, hvala što ste s nama od početka, vi ste dio ovoga i vi ste ovo

učinili mogućim.