Održana utrka Wings for Life World Run

Održana utrka Wings for Life World Run

I ove godine po drugi put za redom u Zadru je održana utrka Wings for Life World Run.
Svjetski spektakli kojim se u cijelo svijetu istovremeno 33 države trči humanitarna utrka kojom se kupnjom startnog broja prikupljaju sredstva za istraživanje izlječenja povreda kralježnice.
Ove se godine u Zadru prijavilo preko 4000 trkača , a u cijelom svijetu i preko 100000 te je prikupljeno preko 4 milijuna eura.
Sam događaj je stvarno bio spektakularan toliko ljudi na jednom mjestu i svi s jednim ciljem samo da se prikupi što više sredstava , mada je bilo i onih koji nisu znali što je svrha i za što će sama sredstva biti korištena ali su se svejedno s punim žarom uključili u samu trku trudeći se da ostvare što bolji rezultat.
Ove godine pobijedio je Graovečki Matija s pretrčanih 57,36 km i u ženskoj kategoriji Nikolina Šustić sa 48,15 km.
Na svjetskoj razini globalni pobjednik je bio u Austriji Lemawork Ketema s 79,9 km, a u ženskoj kategoriji globalna pobjednica je Takashima u Japanu s 56,33 km.
Na njoj su i ove godine bili članova UPIT-a i trkači koji su se uputili na samu trku sve skupa oko 120 sudionika koji su se aktivno uključila u samu utrku kupnjom startnog broja .
Sljedeće godine će se opet održati utrka ponovo u Zadru svi zainteresirani mogu se već sad prijaviti na službenim stranicama Wings for Life World Run , za vjerovati je da će se sljedeće godine biti još spektakularniji te da će se prijaviti još veći broj trkača jer je ove godine bio ograničen na 4000 , a i članova UPIT-a svojim sudjelovanjem što aktivnim na startnoj liniji što podrškom trkačima ponovo uveličati ovaj fantastični globalni događaj.

 

SLIKE!