PROJEKT AUTO-MOBILIZACIJA

PROJEKT AUTO-MOBILIZACIJA

Dana 26.10.2015. je u Osijeku na parkiralištu pored Zoo hotela u sklopu projekta Auto-mobilizacija, financiranog sredstvima Osječko-baranjske županije i Grada Osijeka bila održana prezentacija mogućnosti vožnje automobila i kasnije polaganja vozačkog ispita za osobe koje koriste invalidska kolica.

U sklopu projekta bilo je i održano natjecanje u vožnji preciznosti osoba koje koriste invalidska kolica a već su aktivni vozači.

Okupilo se petnaestak članova UPIT-a. Šest članova je prvi puta sjelo za upravljač. U sigurnim uvjetima, uz prisutnost instruktora vožnje i u automobilu opremljenom duplim i ručnim komandama oni su po prvi puta u životu odvozili nekoliko kilometara. Većini je ovo bilo nezaboravno iskustvo koje opisuju kao nevjerojatan osjećaj slobode koja dočarava kako nešto mogu činiti identično osobama bez invaliditeta – voziti automobil!

Kasnije je održano natjecanje u vožnji preciznosti. Nije bilo pobjednika niti je netko bio poražen jer svi natjecatelji su poligon odvozili bez greške.

Nakon natjecanja uslijedio je zajednički ručak i druženje uz neformalne razgovore.

Bilo je ovo dobro iskustvo. Hvala projektnom timu – članovima UPIT-a koji su pomogli u realizaciji projekta i hvala svima koji su se odazvali pozivu i sudjelovali u njegovoj provedbi.

 

SLIKE…