Čobanijada u Belišću

Čobanijada u Belišću

U petak, 16. rujna 2016. godine na Trgu Ante Starčevića u Belišću, u sklopu manifestacije “Belišćanska zlatna jesen”, održano je 2. Državno natjecanje u kuhanju čobanca pod visokim pokroviteljstvom Ministarstva turizma.

Organizatori su i ovaj put bili Grad Belišće i Turistička zajednica grada Belišća koji su svim posjetiteljima priredili dobru zabavu i druženje, a za natjecatelja osigurali vrijedne nagrade.

Na natjecanju je sudjelovalo više od 60 natjecateljskih ekipa koje su ove godine pokazale svoje umijeće u kuhanju ove poznate slavonske gastronomske delicije.

Među njima i naša udruga UPIT na čelu sa svojim majstorom kotlića Mariom Tovernićem i kao na prethodnim ovakvim manifestacijama ponovo zauzela visoko četvrto mjesto, što se već podrazumijeva kao normalno.

Da je Mariov uradak bio visoko kvalitetan pokazalo se i po tome što je kotlić na kraju ostao prazan pomazan do zadnje kapi.

U ekipnom natjecateljskom dijelu sudjelovalo je preko 500 osoba, a manifestaciju je posjetilo preko 2000 posjetitelja koji su uživali u čobancu i plesali do kasno u noć.