Održano 1. Otvoreno ribolovno natjecanje

Održano 1. Otvoreno ribolovno natjecanje

U subotu 22.9.2018. je u Kopačevu održano 1. Otvoreno ribolovno natjecanje za osobe s invaliditetom udicom na plovak u organizaciji Udruge paraplegičara i tetraplegičara Osječko-baranjske županije. Natjecanje je organizirano u okviru projekta „Tko peca – zlo ne misli“ koji je financiran sredstvima Grada Osijeka i Osječko-baranjske županije a i zahvaljujući logističkom pokroviteljstvu Gradskog društva Crvenog križa Darda i Zajednice Športskih ribolovnih udruga Baranje. 
.
Okupilo se ukupno pedesetak uzvanika od kojih petnaest natjecatelja. Konkurencija je bila dobra što potvrđuje razlika od tek 4 grama ulovljene ribe koji dijele 1. i 2. mjesto. Prvo mjesto na natjecanju; veliki pehar, zlatnu medalju i ribolovnu opremu vrijednosti 500kn je osvojio Marin Županović (UPiT-Osijek) s ulovljenih 696g ribe. Drugo mjesto na natjecanju; srednji pehar, srebrnu medalju i ribolovnu opremu u vrijednosti 300kn je osvojio Mladen Ščetarić (Udruga „Bolje sutra“ Koprivnica) s ulovljenih 692g ribe. Treće mjesto na natjecanju; mali pehar, brončanu medalju i ribolovnu opremu u vrijednosti 200kn je osvojio Robert Bači (Udruga paraplegičara i kvadriplegičara Sombor) s ulovljenih 510g ribe. Utješnu nagradu, kao jedina žena u konkurenciji je dobila Dobrila Maričić (UPiT-Osijek).
.
Ulov nije bio impozantan ali ribočuvari, suci i lokalni ribiči tvrde da je za to kriva velika promjena vremena koja je započela baš na dan natjecanja. U svakom slučaju, ulov je u svemu ovome manje bitan. Bitno je bilo boraviti u prirodi, psihički se opustiti, družiti se, što je kulminiralo zajedničkim ručkom koji je organiziran u obližnjem društvenom Domu.
.
Još jednom se zahvaljujemo donatorima; Gradu Osijeku i Osječko-baranjskoj županiji, pokroviteljima; Gradskom društvu Crvenog križa Darda, Zajednici športskih ribolovnih društava Baranje, udrugama koje su organizirano poslale svoje natjecatelje; Udruzi „Bolje sutra“ Koprivnica, Udruzi osoba s invaliditetom Virovitica, Udruzi paraplegičara i kvadriplegičara Sombor, te volonterima i svim pojedincima koji su svojim prisustvom uveličali ovo natjecanje.
.
Nadamo se susretu dogodine. Svima – BISTRO!