1.Suho svinjsko meso oko 200 g staviti kuhati u vodu dok ne omekša
2.pripremiti ostale namirnice – ulje 7 cl /1 cl je 10 ml/, luk 75 g, krumpir 450 g, šampinjone 50 g, svježa paprika 50 g, bijelo vino 7 cl, svježa rajčica 80 g, brašno 30 g, mljevena paprika 3 g, kiselo vrhnje 15 cl, peršin u listu30 g, ocat 2 cl, papar 0,5 g, sol 15 g.
3. kada je meso mekano u posudi propržiti luk sitno sječen i dodati krumpir koji smo isjekli na kockice oko 1 cm
4. dodati šampinjone rezane na listiće i papriku sječenu na kockice
5. sve propržiti i dodati temeljac u kojem se kuhalo meso
6.podliti bijelim vinom i kuhati dok ne omekša
7. u juhu dodamo konkase rajčicu (oljuštene rajčice rezane na kockice) i kratko vrijeme kuhamo
8. začiniti solju i paprom
9. napraviti tamnu zapršku od brašna, ulja i crvene mljevene paprike i zgusnuti juhu te kuhati 15 minuta
10. u juhu dodati sječeno kuhano meso izrezano na kockice, legirati juhu s kiselim vrhnjem, začiniti octom, kosanim peršinom i po potrebi dodati još soli i papra. Dobar tek.
………………………… |