BUREK

BUREK

BUREK

 

Tijesto:

500 grama glatkog brašna

300 ml vode

12 grama soli

POSTUPAK PRIPREME TIJESTA;

Izvagati potrebne namirnice. U brašno dodati sol i postepeno dodavajući tekućinu umijesiti glatko tijesto. Postupak izrade tijesta traje 20-tak minuta. Tijesto pustiti odmarati 15-tak minuta, a potom podijeliti na četiri jednaka dijela i ostaviti odmarati 2 sata premazano uljem i prekriveno prozirnom folijom da ne dolazi u doticaj sa zrakom.

Dok se tijesto odmara pripremiti nadjev (sa sirom, mesom, špinatom, jabukama, višnjama…)

NADJEV OD MESA

350 grama mesa

1 glavica crvenog luka

Sol i papar po želji.

NADJEV OD SIRA

300 grama sira

100 grama kiselog vrhnja

Sol po želji.

BUREK S NADJEVOM OD SIRA

Spojiti navedene sastojke u kompaktnu smjesu.

Izvaditi tijesto iz posude i lagano rastanjiti dlanovima na prethodno pouljenoj radnoj površini i lagano ga širiti ili bacati u zrak.

Kad je dovoljno razvučeno poklopiti do pola s jedne i druge strane i staviti nadjev i urolati.

Nauljiti dno tepsije i prebaciti u nju burek te ga premazati uljem i peći na 200 ili 220 stupnjeva ok 30 minuta.

DOBAR TEK