BUREK
Tijesto:
500 grama glatkog brašna
300 ml vode
12 grama soli
POSTUPAK PRIPREME TIJESTA;
Izvagati potrebne namirnice. U brašno dodati sol i postepeno dodavajući tekućinu umijesiti glatko tijesto. Postupak izrade tijesta traje 20-tak minuta. Tijesto pustiti odmarati 15-tak minuta, a potom podijeliti na četiri jednaka dijela i ostaviti odmarati 2 sata premazano uljem i prekriveno prozirnom folijom da ne dolazi u doticaj sa zrakom.
Dok se tijesto odmara pripremiti nadjev (sa sirom, mesom, špinatom, jabukama, višnjama…)
NADJEV OD MESA
350 grama mesa
1 glavica crvenog luka
Sol i papar po želji.
NADJEV OD SIRA
300 grama sira
100 grama kiselog vrhnja
Sol po želji.
BUREK S NADJEVOM OD SIRA
Spojiti navedene sastojke u kompaktnu smjesu.
Izvaditi tijesto iz posude i lagano rastanjiti dlanovima na prethodno pouljenoj radnoj površini i lagano ga širiti ili bacati u zrak.
Kad je dovoljno razvučeno poklopiti do pola s jedne i druge strane i staviti nadjev i urolati.
Nauljiti dno tepsije i prebaciti u nju burek te ga premazati uljem i peći na 200 ili 220 stupnjeva ok 30 minuta.
DOBAR TEK
|
||