ZAGORSKI ŠTRUKLI – DRUGI DIO
Sastojci za vučeno tijesto;
Pola kg glatkog brašna
1 jaje
Soli po želji
malo ulja
3 dcl vode
Sastojke mijesiti 20-tak minuta.
Staviti na podlogu, pouljiti, prekriti folijom i ostaviti oko pola sata da odstoji.
Nadjev za štrukle:
1 kg svježeg sira protisnuti kroz cjedilo žlicom ili grabilicom, dodati 2 cijela jaja i malo soli, te dobro izmiješati i staviti da se malo hladi u hladnjak.
Pripremiti posudu za štrukle, najbolje keramičku.
Staviti vodu u kojoj ćemo kuhati štrukle na štednjak da zakuha.
Razviti razvijačem pa onda rukama što tanje tijesto i stavljati nadjev na male hrpice, dužina ok 8 cm, te ih označiti i rezati nožem ili tanjurićem i redati na pobrašnjen pleh, najbolje keramički.
Kad prokuha voda u koju smo stavili malo soli, dodati da se kuhaju štrukle 3 do 4 minute dok ne isplivaju na površinu. Izvaditi jednu po jednu štruklu i slagati na maslacem premazanu keramičku posudu ili vatrostalnu posudu, zaliti vrhnjem za kuhanje dok se ne prekriju sve štrukle i staviti u pećnicu na 200 ili 220 stupnjeva i peći 10-tak minuta dok ne porumene.
Dobar tek.
…………… |
… |