UPiT2Go U SPECIJALNOJ BOLNICI VARAŽDINSKE TOPLICE

UPiT2Go U SPECIJALNOJ BOLNICI VARAŽDINSKE TOPLICE

Članovi projektnog tima projekta UPiT2Go kojeg financira Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, mladih i socijalne politike 21.4.2021. bili su u posjeti i na sastanku u Specijalnoj bolnici za medicinsku rehabilitaciju u Varaždinskim Toplicama.

U ranim jutarnjim satima članovi projektnog tima krenuli su kombijem u Varaždinske Toplice gdje su ih dočekali djelatnici Odjela za rehabilitaciju spinalnih bolesnika, odnosno ravnatelj bolnice dr. Denis Kovačić, zamjenica ravnatelja dr. Katarina Lohman Vuga, odjelni liječnik, glavna sestra odjela i nekoliko fizioterapeuta.

Održan je sastanak na kojem je predsjednik udruge UPIT OBŽ Danijel Balažić predstavio udrugu i projekte koje udruga provodi, a posebno projekt UPiT2Go namijenjen prijevozu osoba s invaliditetom.

Ravnatelj i djelatnici bolnice članovima projektnog tima predstavili su način rada, detalje vezane za bolesnike sa spinalnim ozljedama, njihovu rehabilitaciju, ocjenu ishoda rehabilitacije, pripremu za njihov povratak kućama i uključivanje u život u novonastalim životnim okolnostima. Iznijeli su i informacije o gradnji Spinalnog centra čime će biti konačno stvoreni bolji uvjeti za rehabilitaciju osoba sa spinalnom ozljedom.

Predsjednik udruge UPIT, koji je i sam nekad bio pacijent ove bolnice iznio je svoja iskustva i iskustva svojih članova i poznanika vezano za rehabilitaciju, te su se svi prisutni uključili u razgovor u nadi da će svatko na svoj način doprinijeti što kvalitetnijem povratku u normalan život osoba sa spinalnom ozljedom.