KORIŠTENJE VR NAOČALA ZA OZLJEDE KRALJEŽNICE

KORIŠTENJE VR NAOČALA ZA OZLJEDE KRALJEŽNICE

Angus je (padom s bicikla) ozlijedio kralježnicu u visini C7 i od tada je vezan za kolica. Teško se koristi i rukama pogotovo lijevom. Prijelomom kralježnice došlo je do potpunog prekida između mozga i ostatka tijela. Terapeut Rohan osmislio je jedinstveni terapeutski uređaj kombiniran VR naočalama i elektrostimulacijskim uređajem. Gubljenje mišićne funkcije jedan je od glavnih problema kod paralize. Terapija se sastoji od elektrostimulacije koje uvjerljivo prikazuju penjanje na Mount Everest i ima osjećaj kao da se i on penje s njima pokrećući noge i ruke te ima osjećaj kako mu cijelo tijelo ojačava. Vježbajući pojavljuje se osjećaj između mozga i tijela. Počinje samostalno pokretati noge.
Nakon četiri godine vježbanja Agnus se oporavio do točke da može stajati i otvorio je jedno novo područje u istraživanjima ozljeda kralježnice.

Prilog je objavljen u okviru provedbe projekta AssistentOS III. UP.02.2.2.14.0004 koji je u punom iznosu financiran sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda.

VIDEO