Reli Dakar
Početak godine obilježen je i početkom relija Dakar , ime se zadržalo mada se već godinama ne vozi na toj relaciji. Za one koji ne prate ove godine se vozi u Saudskoj Arabiji. Drago nam je da i ove godine imamo ” svog ” člana to je kvadriplegičar Joan Lascorz bivši vozač motora koji je stradao na utrci i ostao paraliziran s ograničenom sposobnošću ruka, on je prvi vozač s tom vrstom ozljede koji je sudjelovao s na tako teškom i zahtjevnom reliju, sad vozi za BUGGY MASTERS TEAM Naravno da je rezultat bitan ali je bitno da se i osobe s takvom vrstom ozljede nakon rehabilitacija vračaju i resocijaliziraju u što težim i kompleksnijim zadaćama te motiviraju i potaknu druge nabili se vratili na životni nivo prije ozljede ako i ne na viši nivo neko što su bili.
Za sve koji žele više i pratiti njegove rezultate mogu poleti na službenim stranicama relija, trenutno je 15 u kategoriji SSV : https://www.dakar.com/en/rankings/stage-9/ssv?type=ce
Prilog je objavljen u okviru provedbe projekta AssistentOS III. UP.02.2.2.14.0004 koji je u punom i iznosu financiran sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda.