Sastojci za 5 osoba
600 g sipe
1 dcl maslinovog ulja
200 g crvenog luka
30 g češnjaka
400 g riže
20 g peršinovog lista
1,5 dcl bijelog vina
1,5 dcl ribljeg temeljca
30 g crnila od sipe
30 g sira parmezana
sok 30 g
papar 10 g
Priprema
- sipu staviti u hladnu vodu, posoliti i kuhati oko 50 minuta
- temeljac napraviti s vodom i ribljom kockom
- crveni i bijeli luk izrezati
- izrezati sitno peršinov list
- popržiti rižu na maslinovom ulju, podliti vodom i skuhati i malo posoliti
- sitno isjeckati kuhanu sipu
- ispržiti luk na maslinovom ulju i dodati češnjak i peršin i zaliti bijelim vinom
- u to dodati ranije isjeckanu sipu i riblji temeljac i još malo kuhati
- dodati crnilo od sipe i još začiniti po potrebi
- u sve to dodati pirjanu rižu
- servirati
DOBAR TEK
………………………….. |