Prvo zlato na paraolimpijadi

Prvo zlato na paraolimpijadi

Prvu zlatnu medalju na paraolimpijskim igrama za Hrvatsku osvojio  je Dino Sokolović u Pjongčangu. Dino je zlato osvojio u slalomu za osobe u kolicima . Nakon osvojenog zlata Dino je izjavio:

“Da budem iskren, nakon trećeg mjesta u prvoj vožnji nisam očekivao zlato. Druga staza je za mene bila puno teža, drugi nisu uspjeli ovog puta, a ja jesam. Nije mi se vrtio film iz Sočija kada sam ostao bez medalje, samo me je bilo malo strah da zbog grešaka ne izgubim treću poziciju. Mnogi koji su možda i bolji od mene danas nisu uspjeli. Jednostavno ovog puta su se kockice posložile u moju korist”, izjavio je Sokolović te nastavio:

”Konkurencija u Pjongčangu je daleko jača nego prije četiri godine u Sočiju, međutim, imao sam sreće u prvoj vožnji na stazi koja je bila tako zahtjevna da su neki od mojih konkurenata lošije odvozili ili odustajali. Kada sam ušao u cilj druge vožnje, prvo mi je prošlo kroz glavu da sigurno imam medalju. U prvom ‘laufu’ sam zaostao 70 stotinki za vodećim Nizozemcem Jeroenom Kampschreurom, koji se trenutno najbolje skija no ovog puta na moju sreću on nije uspio završiti utrku. Ovo paraolimpijsko zlato posvećujem supruzi Barbari i kćerki Viti”, zaključio je novi paraolimpijski prvak Dino Sokolović.

Čestitamo Dini , svaka čast .