Bruno Bošnjak

Bruno Bošnjak

Razgovarao sam s našim paraolimpijcem snowboard-ašem, osvajačem brončane i prve medalje na Zimskim olimpijskim igrama Brunom Bošnjakom koji je nakon loma kralježnice  ostao nepokretan,prošao četverogodišnju mukotrpnu rehabilitaciju, prohodao,sudbina se s njim još jednom poigrala s  i nakon pada s bicikla i loma trećeg i četvrtog kralješka ponovno je izašao kao pobjednik. Upitao sam ga što bi poručio osobama s invaliditetom.

Poručio bih im da se bore, žive svoj životni san, ne odustaju. Treba barem probati. Ja sam svoj san ostvario dobitkom medalje, ali želim trenirati i dalje. Cilj mi je osvojiti medalju na Svjetskom prvenstvu, po mogućnosti zlatnu,osvojiti medalju na Olimpijadi u Pekingu.

Volio bih da se ljudi s poteškoćama mogu popeti na vrh svijeta. Samo treba jaka volja i želja i svi snovi mogu se ostvariti.

Hvala ti Bruno na borbi, hrabrosti i nesalomljivom duhu.

Nadam se da ću s Brunom imati prilike ponovo razgovarati te popričati o razlikama u rehabilitaciji u Hrvatskoj i Austriji te nikad riješenom spinalnom centru kod nas i ponekim drugim ovoj populaciji zanimljivim stvarima.