Cat cafe

Cat cafe

U ovom videu Jeff Adams (Kanadski paraolimpijac) odlazi u jedan ” Cat cafe” . to je cafe u kojem drže mačke s kojima se možete igrati, nakon što je čuo da su u tom cafeu odbili uslužiti jednog mladića od 16 godina da proslavi tamo rođendan, jer je u kolicima. U tom ” cat cafeu ” si prvo naručite piće i dobijete upute kako se ponašati od dezinfekcije ruku do upozorenja roditeljima za djecu itd.
Kad je Jeff ušao u cafe počeo je snimati. Mlađa od dvije žene koje rade odmah je prišla Jeffu i govoreći ” ne, ne, ne ” i bila je uznemirena kad god bi mačka prišla Jeffu i zamolila da se prestane kretati s kolicima i da može uči ako ostavi svoja kolica vani , a poslije je bila ljuta da blokira prolaz. Jeff ju je pitao da objasni u čemu je problem. Kad je starija gospođa primijetila da snimaju pokušala je uzeti mobitel iz ruku. Nakon toga su zvale policiju pokušavajući objasniti što se događa. Policija , naravno, nije došla.
Jeff poznaje zakon o ljudskim pravima i zakon koji omogućuje da ljudi s invaliditetom imaju prava i mogućnosti pristupa na sva mjesta te je uvijek spreman stati i boriti se za njih.
Vlasnica cat kafića mnogo puta pitala Jeffa ” zašto? Zašto se želiš igrati s mačkama?” njeno značenje je jasno: zašto si ti ovdje? Ovo mjesto nije za ljude kao što si ti, zašto mi ovo radiš? Jeff je više puta rekao da je to zato što voli mačke. – nije. On se samo bori protiv predrasuda.
Koliko puta smo se i sami našli u situaciji da se moramo boriti za svoja prava i protiv predrasuda?