ČOBANIJADA 2019.

ČOBANIJADA 2019.

Subota, 5.10.2019. lijep sunčan dan; mjesto radnje orahovački središnji park; Prvenstvo grada Orahovice u kuhanju čobanca.
U natjecanju je sudjelovalo 46 ekipa, a jedna od njih (nama najsimpatičnija), bila je ekipa UPIT-a.
Kao i uvijek dobro organizirani i raspoloženi zauzeli smo svoj stol, zapalili vatrice (nazdravili s više vrsta finih…) i krenuli optimistično, jer smo imali vrhunskog znalca u spravljanju pravog čobanca. Najodgovorniji zadatak obavljao je Zoran, a korektivni faktor bila je Buba. Uz dobru logistiku i raspoloženje, uz zvuke tamburaša čobanci su se kuhali i cijeli je park zamirisao. Neki nisu mogli odoljeti i morali su prošetati prelijepom Orahovicom. Ovaj gradić svakim danom postaje sve šarmantniji…
I tako, kad su čobanci bili gotovi i uzorci odnešeni na ocjenjivanje, svjesni kvalitete našeg uratka čekali smo proglašenje pobjednika. Nismo pobijedili i autor ovih redaka pita se znaju li članovu ocjenjivačkog suda što je zaista dobar čobanac? Jer ovaj naš bio je i više nego odličan.
Na kraju su podijeljena priznanja za sudjelovanje, a prve tri pobjedničke ekipe dobile su kotliće i pehare. Pomalo žalosni, ali zadovoljni što smo se družili i u prirodi proveli još jedan lijepi dan uputili smo se kućama.
Zahvaljujemo i našim asistentima i prijateljima koji su nam pomogli oko sudjelovanja.
S radošću čekamo sljedeću čobanijadu u Orahovici i nadamo se pobjedi!

Prilog je objavljen u okviru provedbe projekta AssistentOS II. kodne oznake UP.02.2.2.09.0031 koji je u punom iznosu financiran sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda.