Wings for Life World Run 2020

Wings for Life World Run 2020

I ove godine unatoč koroni održan je svjetski spektakl Wings for Life 2020., utrka diljem svijeta, naravno  pod drugim uvjetima. Trčalo se opet protiv  vremena i samog sebe. Nije bilo onih masovnih okupljanja poput Zadra, i drugih mjesta u svijetu, osjećaj koji se ne može opisati ako to niste osjetili. Ta pozitivna energija, to zajedništvo pogotovo nas koji znamo što je spinalna ozljeda, ne da se prepričati. UPIT-ovci su opet sudjelovali – svatko u svom mjestu i sa istim žarom i željom da onima kojima se desi slična trauma to prožive što lakše. Osobno, sreo sam nekoliko ljudi koji su se pridružili projektu, a nisu znali cijelu pozadinu i dali su sebe za svaki metar. To tjera suze na oči.

Naši: Nenad, Danijel, Danijela, Dražen, Dobrila, Siniša, Mario, Karlo, Ivana, Goran, Marin sa svojim asistentima i članovima obitelji, opet su dali svoj maksimum da bi došli što dalje i naravno ostavili  svoj obol svijetu i u utrci Zadar – Wings for Life World Run (bez obzira što je „Zadar“ bio na Kopici, u Orahovici, na Sjenjaku, uz Karašicu, u Bizovcu, po hodnicima doma u Belom,  uz Dravu…)

Prilog je objavljen u okviru provedbe projekta AssistentOS II. kodne oznake UP.02.2.2.09.0031 koji je u punom iznosu financiran sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda.