NUOVA Kivi Soul eMOTION

NUOVA Kivi Soul eMOTION

Ući u automobil s invalidskim kolicima i doći do željenoga položaja brzo je i jednostavno.

Laganim pritiskom tipke «otvori» vozilo započinje automatski ciklus koji omogućava spuštanje rampe (do visine 60 mm od tla) i otvaranje stražnjih vrata kako bi se osobama u invalidskim kolicima olakšao pristup vozilu.

Na dva prednja sjedala nalaze se dvije ploče za sidrenje koje korisniku omogućavaju pričvrstiti, zakačiti ili osloboditi invalidska kolica, električna ili ručna, na pod vozila kao i originalna sjedala.

Korisnici Kivi Soul eMotion-a mogu u bilo kojem trenutku odlučiti hoće li upravljati vozilom ili se prevoziti u invalidskim kolicima ili na originalnom sjedištu.

Novi Kivi Soul eMotion, u odnosu na prethodne verzije, opremljen je novim sustavom stražnjega zračnog ovjesa (15% mekši od originalnog) koji omogućuje vozilu da uvijek održi idealan položaj i pravilnu visinu od tla, tereta i broja ljudi prisutnih u vozilu. Zahvaljujući novoj tehnologiji udobnost u vožnji i putovanju dosegla je visoku razinu.1

Uz pomoć gumba smještenoga na upravljačkoj ploči (tipka K) vozač može podići vozilo na maksimalnu visinu (220 mm) kako bi lakše prevladao rampe garaža i nalet brzine. Za povratak na normalnu visinu vožnje (150 mm) vozač mora ponovno pritisnuti tipku K ili premašiti 30 km/h te aktivirati automatsko spuštanje ovjesa.

Novi Kivi Soul eMotion donosi i inovacije u dizajnu:

–          Pod je prekriven sivim PPE-om visoko otpornim i perivim plastičnim materijalom koji korisniku omogućava lakši ulazak i izlazak iz kabine.

–          Zaštita od nehrđajućeg čelika postavljena je u blizini ulaznih vrata kako bi se zaštitila unutarnja obloga od eventualnih udaraca i ogrebotina koje proizvode invalidska kolica.

Na donji dio nadzorne ploče dodana je vrlo korisna kutija za rukavice.

Unutarnja visina Kivi Soul eMotion je 142 cm i može prevoziti 4 osobe od toga 2 u invalidskim kolicima.

Jedan paket opreme sadrži različite konfiguracije prilagođene željama kupaca:

–          Vozač i suvozač u invalidskim kolicima na originalnom prednjem sjedištu

–          Prateća invalidska kolica i vozač na originalnom prednjem sjedištu

–          Vozač i suputnik u invalidskim kolicima

–          Vozač i suvozač na originalnim prednjim sjedalima. Putnik za invalidska kolica u stražnjem dijelu putničkog prostora.

–          Invalidska kolica uvijek je moguće pričvrstiti na stražnji dio kabine zahvaljujući mogućnosti vertikalnoga preklapanja stražnjih sjedala i stvaranja dovoljnoga prostora.

Konfiguracija je moguća samo ako nije prekoračena maksimalna dopuštena težina.

Kada nema invalidskih kolica, Kivi Soul eMOTION moguće je koristiti s dva originalna sjedala sprijeda i dva preklopljena sjedala straga.


Prilog je objavljen u okviru provedbe projekta AssistentOS II. kodne oznake UP.02.2.2.09.0031 koji je u punom iznosu financiran sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda.