Tesla

Tesla

Postoje razni automobili s mnoštvom varijacija i puno je automobila za ljude s ograničenim fizičkim mogućnostima, neki bolji od drugih. Ali kad morate ići tankirati postaje problem, zato danas postoje nove tehnologije koje su trenutno smiješno skupe ali će s vremenom cijene pasti. U ovom videu testiramo Tesla Model X koji je pogodan za sve ljude,  a još više za osobe s invaliditetom. Ovaj model je potpuno elektrificiran, izvanredno brz i s fantastičnim dometom po punjenju od 450 km, s automatskim vratima koja se otvaraju prema gore Falcon (sokol), preko daljinskog ili aplikacijom na vašem mobitelu što uvelike olakšava korištenje. Ovaj model ima djelomičnog autopilota što uvelike olakšava vožnju, čini ju sigurnijom i već je djelomično prilagođen za ručne komande. U slučaju da vam netko blokira ulaz u auto, jednostavno preko svoje aplikacije na mobitelu možete isparkirati svoj automobil na pogodnije mjesto za ulazak.

Nevjerojatno je koliko tehnologija brzo napreduje i olakšava, poboljšava i podiže kvalitetu svakodnevnog života osobama s invaliditetom.

Prilog je objavljen u okviru provedbe projekta AssistentOS III. kodne oznake UP.02.2.2.14.0004 koji je u punom iznosu financiran sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda.